Skip to main content
Home » Immunologie » Hoe een goede slaaphouding bijdraagt aan een hogere immuniteit
Immunologie

Hoe een goede slaaphouding bijdraagt aan een hogere immuniteit

Met dank aan
Met dank aan

Een goede nachtrust kan sterk bijdragen aan het verhogen van je immuniteit en je energiepeil. Een kwalitatief bed op maat biedt je daarvoor de nodige ondersteuning.

Liesbeth Ghesquière, Brand Manager bij Ergosleep.
Wetenschappelijk onderbouwde methode

Ghesquière: “Bij Ergosleep hebben we er de afgelopen 30 jaar ons levenswerk van gemaakt om het samenstellen van het juiste bed op maat wetenschappelijk te onderbouwen. Heel wat mensen worstelen immers met rugklachten of andere problemen die het gevolg zijn van een slechte nachtrust en een foute ondersteuning. We ontwikkelden daarom een methode waarmee we onze bedden aan ieder lichaam kunnen aanpassen zodat iedereen een optimale nachtrust bekomt.”

Ondersteuning op maat van jouw lichaam

“Om goed te slapen moet je ruggengraat haar natuurlijke vorm behouden. Hiervoor geven we extra ruimte aan bepaalde delen van je lichaam, zoals schouders en heupen, zodat je niet teveel druk ervaart, minder wakker wordt en dus beter slaapt. Omgekeerd moeten andere delen van je lichaam (hoofd- en lendenzone) net meer worden ondersteund. Je schouders en heupen moeten met andere woorden dieper in de matras kunnen wegzakken terwijl je hoofd en lenden extra ondersteuning nodig hebben”, legt Ghesquière uit.

“In eerste instantie vergt dit een bedbodem die is aangepast aan jouw lichaamsprofiel of jouw ‘SLAAP-DNA’. Om daartoe te komen zijn de bedbodems van Ergosleep opgebouwd uit meerdere in de hoogte aanpasbare zones. Het is immers je bedbodem die het verschil maakt op vlak van ondersteuning. De voor jou passende matras zorgt voor meer ligcomfort en geeft de profilering van de bedbodem juist door aan je lichaam.”

Iedere winkel beschikt over een Ergosleep-cocon waar slaapexperts jouw lichaam kunnen opmeten.
Ervaar zelf het verschil

Ghesquière: “Onze Ergosleep bedden – die in België worden gemaakt – vind je exclusief in de Sleeplife winkels. Iedere winkel beschikt over een Ergosleep-cocon waar slaapexperts jouw lichaam kunnen opmeten en tegelijk meer uitleg geven over wat nodig is voor een gezonde nachtrust. Tijdens die opmeting past het bed zich automatisch aan volgens jouw lichaamsprofiel. Zo voel je echt zelf het verschil tussen een neutrale ondersteuning en een ondersteuning op maat!”

“Na de opmeting ontvang je een formulier met een volledige analyse van jouw SLAAP-DNA en kan je kiezen uit tal van designs die bij ieder interieur passen. We hebben intussen al voor meer dan 600.000 mensen in Vlaanderen een opmeting gedaan. Op basis van alle data die daaruit voortkomen blijven we onze methode verder optimaliseren.”

Next article