Home » MedTech » “Met een traplift kan je langer thuis blijven wonen”
Medische Innovatie

“Met een traplift kan je langer thuis blijven wonen”

In samenwerking met
Dankz een traplift kan de verhuis naar een appartement, woonzorgcentrum of serviceflat uitgesteld worden.
In samenwerking met
Dankz een traplift kan de verhuis naar een appartement, woonzorgcentrum of serviceflat uitgesteld worden.

“Langer thuis blijven wonen in je vertrouwde omgeving, je autonomie behouden en jezelf en je partner of familie ontzorgen: een traplift installeren biedt tal van voordelen”, zegt marketingmanager Charlotte Lecluyse van Otolift. “Bovendien wordt elke lift op maat van de trap en de gebruiker, en steeds in onze eigen fabriek, gemaakt.”

Tekst: Sandra Gasten

Charlotte Lecluyse, marketingmanager Otolift.

Wie minder mobiel is door ouderdom, een handicap of een blessure, raakt vaak niet of met veel moeite naar de bovenverdiepingen van het huis. “Door de installatie van een traplift kunnen mensen, ook al zijn ze minder goed te been, langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen en hoeven ze niet te verhuizen”, legt Charlotte Lecluyse uit.

“Bovendien bewaren ze hun autonomie en zijn ze niet afhankelijk van anderen. De partner of kinderen hoeven zich minder zorgen te maken over de veiligheid van hun familielid.”

Er zijn verschillende modellen. “Otolift beschikt als fabrikant en marktleider in de Benelux over het ruimste gamma aan trapliften. Zo kunnen we in samenspraak met de klant de beste oplossing kiezen.”

“In 99% van de gevallen is een traplift mogelijk. Otolift beschikt zelfs over de dunste enkele rail ter wereld, waardoor je veel ruimte op de trap bespaart. Een vertegenwoordiger komt vrijblijvend ter plekke langs, bekijkt de mogelijkheden en evalueert samen met de klant hoe mobiel hij nog is. Vervolgens stelt hij een oplossing op maat én op lange termijn voor.”

Mooi in het interieur

Trapliften kregen de laatste jaren een upgrade. Otolift is al meer dan vijftig jaar trapliftfabrikant. “Elke 19 minuten wordt er ergens in de wereld een Otolift geïnstalleerd. Ons bedrijf, dat een eigen R&D-afdeling heeft, zag de producten enorm evolueren op het vlak van comfort en design”, zegt Charlotte Lecluyse.

“Een traplift is geen opvallend obstakel meer, maar werd een mooi interieurobject. Bij elk type traplift kan de klant opties zoals de bekleding of kleur van de stoel kiezen, zodat het product perfect bij de rest van het interieur past. De combinatie met de hoogwaardige kwaliteit zorgt ervoor dat een traplift als hulpmiddel zowel technisch, esthetisch als ergonomisch bij de klant past.”

Een traplift lijkt een grote investering, maar wie langer thuis blijft wonen, spaart geld uit.

Wanneer iemand op zoek gaat naar een traplift, is het, naast de traplift prijs, belangrijk om rekening te houden met de dienst na verkoop, garantievoorwaarden en levertermijn. “Die kunnen verschillen per leverancier. Zo geeft Otolift levenslange garantie op de motor en de rail. Ze maakt de trapliften van a tot z zelf, waardoor het bedrijf in bepaalde gevallen de lift al binnen 48 uur kan leveren.”

“Anderzijds kiest de klant zelf of hij een onderhoudscontract na verkoop neemt. Ook al zijn er amper problemen, toch komt zo’n controle de kwaliteit en levensduur ten goede”, zegt ze. “Omdat Otolift zeker is van haar producten, stelt zij als enige een terugkoopgarantie voor aan de klant. Als de traplift niet meer nodig is, kopen wij hem terug tegen een eerlijke, vooraf afgesproken, restwaarde.”

Premies

“Een traplift lijkt een grote investering, maar wie langer thuis blijft wonen, spaart geld uit. Bovendien zijn er heel wat premies waarop klanten een beroep kunnen doen. Zo geeft het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap een premie aan mensen met een beperking, Wonen Vlaanderen geeft een premie aan 65-plussers en sommige provincies en gemeenten geven een bijkomende premie”, legt ze nog uit.

Next article