Skip to main content
Home » Seksuele Gezondheid » Eroxon® Stimgel ondersteunt een optimale erectiele gezondheid voor een zorgeloze zomer
Seksuele Gezondheid

Eroxon® Stimgel ondersteunt een optimale erectiele gezondheid voor een zorgeloze zomer

Naar schatting worstelt 1 op de 5 mannen met erectiestoornissen. Voor hen en hun partners is onlangs een nieuwe oplossing gelanceerd op de Belgische markt die hen een spannende en toch zorgeloze zomer kan bezorgen: Eroxon® Stimgel, een snelwerkende lokale gel, verkrijgbaar zonder voorschrift.

Brussel, 13 juni 2023 – De zomerzon geeft een boost aan ons libido. Lichaam en geest worden bevrijd, kledij verhult steeds minder en de zon en het licht stimuleren de aanmaak van serotonine waarmee lichamelijke verlangens aangewakkerd worden… Mensen nemen vaker de tijd om samen intieme momenten te beleven of nieuwe ervaringen te ontdekken. “Sea, sex and sun“, zoals in het lied dat een bekende Fransman in de vrolijke jaren ’70 zong!

De zomer: een sombere periode voor 1 man op 5

Wereldwijd kampt echter 1 op de 5 mannen van 18 jaar en ouder met erectiestoornissen. Voor deze mannen en hun partners is de zomer helemaal geen feest van verlangen. Uit een nieuwe studie1 in opdracht van Eroxon® Stimgel, waaraan 1000 mannen met erectieproblemen en hun partners deelnamen, blijkt dat 50% van de mannen met een erectiestoornis een gevoel van mislukking ervaart. Meer dan een derde (36%) van de mannen die problemen ondervonden in het verleden, heeft angst dat het opnieuw zal gebeuren, en 15% is zo bang voor een herhaling dat ze seks helemaal vermijden…

Het is hoog tijd dat mensen zich uitspreken over dit volksgezondheidsprobleem”, zegt Frank Cooijmans, General Manager Vemedia BeLux van de Cooper Consumer Health-groep, die Eroxon® Stimgel erectiegel op de markt brengt. “Niemand zou dit soort negatieve gevoelens mogen ervaren. Vakanties zijn een geschikte gelegenheid om die tijd te nemen, jezelf een nieuwe kans te geven, eerdere negatieve ervaringen vergeten en nieuwe positieve ontdekken.”

Cruciale behoefte aan spontaniteit

Uiteraard zijn er geneesmiddelen op voorschrift verkrijgbaar. Veel mannen met erectiestoornissen kunnen echter geen PDE5-remmers (standaard medicatie op voorschrift) nemen vanwege andere gezondheidsproblemen of wisselwerkingen met voorgeschreven geneesmiddelen. Ondanks hun doeltreffendheid duurt het bovendien meestal 30 tot 60 minuten voordat deze geneesmiddelen in werking treden, vooral als ze met voedsel of vloeistoffen worden ingenomen, wat seksuele spontaniteit bemoeilijkt. Uit de nieuwe Eroxon-studie blijkt dat bijna de helft van de mannen met erectiestoornissen (49%) die een behandeling voorgeschreven hebben gekregen, deze niet meer gebruiken.

Volgens deze studie verklaarde 97% van de respondenten – bijna allemaal – dat spontaniteit belangrijk was voor hun seksleven. Meer dan de helft (52%) van de mannen benadrukte dat deze spontaniteit ‘zeer’ belangrijk was voor hen en hun partner.

“Vandaag is dit gebrek aan keuzemogelijkheden op het gebied van behandelingen opgelost met de lancering van Eroxon® Stimgel, de eerste klinisch bewezen lokale behandeling voor milde erectiestoornissen die vrij verkrijgbaar is”, vervolgt Frank Cooijmans. “Het aanbrengen van de gel bij je partner kan een integraal onderdeel zijn van het voorspel en kan sterk bijdragen aan de spontaniteit van het seksuele plezier met je partner.”

Een erectie in minder dan 10 minuten

De erectiegel van Eroxon® Stimgel werkt sneller dan bestaande orale behandelingen en helpt mannen met milde erectieproblemen een erectie te krijgen dankzij de prikkeling van de zenuwuiteinden in de eikel wat tot een verbeterde bloeddoorstroming leidt. Tijdens de klinische studie* trad 60% van de erecties op binnen 10 minuten na het aanbrengen van de gel en kon de meerderheid de geslachtsgemeenschap met succes voltooien. Eroxon® Stimgel kan ook worden aanbevolen voor mannen die geen PDE5-medicijnen mogen gebruiken en waarvan de geschiktheid door hun arts is bevestigd.

Eroxon® Stimgel is verkrijgbaar in 4 tubes voor eenmalig gebruik van elk 4 ml, die je probleemloos kan meenemen in je handbagage op weg naar je zomerse vakantiebestemming. Deze snelwerkende lokale gel is een medisch hulpmiddel dat zonder voorschrift verkrijgbaar is, en die seksuele stimulatie vereist.


Eroxon® Stimgel is verkrijgbaar in de apotheek aan de adviesprijs van EUR 29,50.

*Klinische resultaten zijn beschikbaar op aanvraag.

1 Omnibusonderzoek uitgevoerd door Perspectus Global in januari 2023 namens Eroxon/Vemedia onder 1.081 personen met erectieproblemen en hun partners (waaronder 716 mannen met een voorgeschiedenis van erectiestoornissen).

Next article