Skip to main content
Home » News » Kom picknicken tegen armoede!
Zorg in Vlaanderen

Kom picknicken tegen armoede!

Samen een leuke dag hebben én tegelijk solidair zijn met mensen in armoede en kwetsbare groepen? Dat kan tijdens het gratis evenement Picknick Solidair!

Feesten onder protest, tegen armoede

Op zaterdag 30 mei 2020, tijdens het Pinksterweekend, organiseert Welzijnszorg vzw op het Hooverplein en in het Stadpark van Leuven ‘Picknick Solidair’. Daarmee wil de organisatie tonen dat velen solidair zijn met mensen in armoede en kwetsbare groepen. Bovendien grijpt ze dit evenement aan om te vieren dat ze al 50 jaar samen met haar achterban strijdt tegen armoede. Iedereen die mee wil feesten tegen armoede is dus welkom. Maar vergeet wel niet om je eigen picknick mee te nemen!

Uitgebreid programma voor jong en oud

Picknick Solidair wordt een supertof solidariteits-evenement voor jong en oud met muziek, live concerten, animatie, informatie, een podiumprogramma en de uitreiking van de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’ (PAU). Er is gezinsanimatie voorzien, maar geen oppas; je krijgt quality-time met je kids!

Het evenement start om 11u30 met een solidariteitsmarkt en animatie voor het hele gezin. Vanaf 12u30 start de picknick, met een concert van S.O.L.I.D.A.I.R. en de uitreiking van de 21ste PAU. Ook in de namiddag is er heel wat te beleven op het podium. Simultaan kan je deelnemen aan workshops of projecten bezoeken. Het einde is voorzien om 16u30.

Bouw mee aan de solidariteitsmuur

Welzijnszorg bestaat intussen 50 jaar. Dat is een halve eeuw samen met veel mensen armoede helpen uitsluiten. Solidariteit was daarbij steeds de rode draad. 50 jaar campagne voeren betekent ook 50 jaar aandacht vragen met acties, beelden, slogans en affiches. Daarom wil Welzijnszorg zijn feestaffiche samen met jou maken.

Onder de slogan ‘Samen solidair tegen armoede’ wil de organisatie een campagne voeren die niemand onberoerd laat. Toon dus dat je solidair bent tegen armoede en maak samen met je vereniging, klas, organisatie of gewoon in je eentje een solidariteitsaffiche die je bij kan plakken op een grote solidariteitsmuur. Jij en jouw affiche zijn onmisbaar!

Next article