Skip to main content
Home » Mind & Body » Geen one size fits all: voedingssupplementen en vitamines op maat
Mind & Body

Geen one size fits all: voedingssupplementen en vitamines op maat

In samenwerking met
In samenwerking met

Te vaak nog is de inname van supplementen een zaak van pure symptoombestrijding. UNNU – wat staat voor Unique Nutrition – pakt het anders aan: een wetenschappelijk onderbouwd algoritme, afgestemd op jouw levensstijl, nutritionele tekorten en gezondheidsdoelen, stelt een uitgebalanceerde kuur op maat samen met de beste hoog gedoseerde actieve nutraceuticals, die naast de symptomen ook de oorzaken aanpakt.


Goedele Bastiaensen

Oprichter UNNU Health

Helaas zoeken we nog al te vaak de dokter op ná klachten door bijvoorbeeld veroudering, slaaptekort, stress, enz., terwijl een preventieve levensstijl juist veel kan voorkomen. “Maar ook dan nemen mensen vaak hun toevlucht tot medicatie en supplementen om curatief de symptomen te bestrijden”, aldus Goedele Bastiaensen, oprichter van UNNU Health. “Voedingssupplementen kunnen echter vooral preventief en ondersteunend werken. Bij ons geen individuele supplementen, maar een zorgvuldig samengestelde kuur op basis van mineralen, vitamines, planten- en kruidenextracten, die naast de symptomen vooral de onderliggende oorzaken aanpakt, zoals een magnesiumtekort bij stress.”

Algoritme 

Samen met apothekers werd een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst ontwikkeld, die zowel peilt naar leeftijd, geslacht, nutritionele tekorten en medicatie als gezondheidsdoelen zoals een betere slaap, minder stress, gezonde darmflora, menopauzale klachten, soepele gewrichten, enz. “Op basis daarvan stelt het algoritme een kuur op maat samen, bestaande uit verschillende supplementen met de meest kwalitatieve ingrediënten in de biologisch best beschikbare vorm. Deze kuur wordt verpakt in 1 doos met dagdosissen: 1 zakje per dag met de supplementen voor die dag.

Op basis van een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst stelt het algoritme een kuur op maat samen.

Voor elke levensfase 

Uiteraard is suppletie geen doel op zich: een synergie met gezonde en gevarieerde voeding, voldoende beweging en indien nodig klassieke medicatie blijft noodzakelijk. “Zo is bijvoorbeeld onvoldoende bekend dat diabetici vaak een tekort aan vitamine B12 ontwikkelen, wat preventief vermeden kan worden”, aldus Bastiaensen. “Ook onze mentale gezondheid, over alle generaties heen, heeft baat bij supplementen zoals adaptogenen: kruiden- en plantenextracten die de stressrespons van het lichaam op natuurlijke wijze helpen reguleren. A‹ankelijk van je levensfase en -stijl heeft je lichaam andere nutritionele noden: UNNU speelt daar met elke unieke samengestelde kuur perfect op in.”

Next article