Skip to main content
Home » Leven Met... » Langer thuiswonen dankzij handige webshop
Leven Met...

Langer thuiswonen dankzij handige webshop

In samenwerking met
In samenwerking met

Langer thuis wonen en zelfredzaam blijven in het dagelijkse leven? Het kan makkelijk met de innovatieve hulpmiddelen uit de ThuiszorgWebshop. “Door de handige zoekfuncties vinden onze klanten producten waar ze zelf vaak geen weet van hadden”, zegt oprichter David Lebbe. 

Tekst: Sandra Gasten

David Lebbe

Oprichter

ThuiszorgWebshop

Wie komt er op jullie ThuiszorgWebshop terecht?

“Voor een groot deel bestaat onze doelgroep uit vijftigplussers die hulpmiddelen voor hun ouders zoeken. Daarnaast hebben we revalidatie-, preventie- en therapiemateriaal voor volwassenen en kinderen met een beperking of zorgbehoefte. We zijn uniek omdat we zowel levering als installatie de dag na de bestelling doen en zijn aangesloten bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, waardoor klanten financiële steun kunnen genieten.”

Evolueert de markt van de thuiszorghulpmiddelen sterk?

“Het aanbod aan thuishulpmiddelen groeit en evolueert sterker dan ooit. Wij zetten ook sterk in op innovatie. Enerzijds werken wij samen met de opleiding Zorgtechnologie op de VIVES Hogeschool. Het vak wint bij jongeren aan populariteit. Dankzij onze input van klanten kunnen zij aan de slag om nieuwe producten te ontwerpen.”

“Anderzijds zijn er veel jonge start-ups in de gezondheidszorg actief. Als distributiepartner bieden wij hen de kans om hun producten op de markt af te toetsen. Dankzij hen bieden wij de laatste nieuwigheden via onze website aan. Een win-winsituatie.”

We werken met verschillende zoekfuncties. Zo scrollen onze klanten makkelijk door het brede aanbod en ontdekken ze meestal zelfs producten waarvan ze het bestaan niet afwisten.

Jullie doen zelf ook aan ontwikkeling en verbetering van producten?

“Omdat we vaak feedback krijgen van onze klanten, zitten we aan de bron om onze producten te verbeteren en af te stemmen op de zorgbehoefte. Samen met onze producenten bekijken we de mogelijkheden. Zo ontwierpen we recent een BBQ Grill voor rolstoelpatiënten. De barbecue staat op een verstelbaar voetstuk. Dankzij een draaibaar kookoppervlak kan je hem met één hand veilig bedienen.”

“We ontwikkelden ook een ergonomisch middel om je kousen aan én uit te trekken: de Freya kousaantrekhulp. Het is een unieke uitvinding waar we talrijke prijzen mee in de wacht sleepten.”

De webshop verdeelt meer dan 10.000 middelen. Hoe vinden klanten hun weg?

“We werken met zoekfuncties op basis van categorieën, zoals de woonruimte, zorgbehoefte, lichaamsdeel of aandoening. Denk aan keukenhulpmiddelen, bewegingshulpmiddelen of producten voor mensen met reuma. Zo scrollen onze klanten makkelijk door het brede aanbod en ontdekken ze meestal zelfs producten waarvan ze het bestaan niet afwisten. We hebben het grootste aanbod in de Benelux en het gamma is gespecialiseerd en divers.”

Klik hier om een kijkje te nemen op ThuiszorgWebshop.

Next article