Skip to main content
Home » Leven Met Kanker » Aandacht voor droge huid bij kankerbehandeling
Leven met Kanker

Aandacht voor droge huid bij kankerbehandeling

In samenwerking met
In samenwerking met

Omdat ze de klassieke huidproducten tekort vond schieten, startte zaakvoerder en oprichter Isabelle Ulenaers het bedrijf Self op. “Wat heeft de huid nodig? Simpel: voeding. Om die reden blijken de producten die wij ontwikkelen prima aan te sluiten bij de behoeften van kankerpatiënten.”

Tekst: Katrien Bonne

Welke problemen ondervinden patiënten bij een behandeling tegen kanker?
Isabelle Ulenaers.

“De huid kan zodanig dun en ondervoed worden dat ze barst, met pijnlijke kloofjes tot gevolg. Patiënten signaleren me ook dat hun huid er soms letterlijk afvalt, zoals bij een slang die vervelt. Door de dehydratie komen vaak hele vellen los, voornamelijk op handen, voeten en benen.”

Welke producten helpen de huid extra te voeden?

“Onze bodyscrub bevat Dode Zee-zouten en essentiële oliën. Door deze op te lossen in water ontstaat een soort badolie die de huid intens voedt. Achteraf insmeren met bodybutter versterkt deze hydratatieboost nog. Daarnaast blijkt ons gelaatsmasker, dat de bouwstenen van de huid verder versterkt en inspeelt op de elasticiteit, ook uitstekend te werken als zalf. Ze versnelt het genezingsproces op plaatsen waar de huid extreem droog is geworden.”

Patiënten signaleren me dat hun huid er soms letterlijk afvalt, zoals bij een slang die vervelt.

Uit welke natuurlijke ingrediënten bestaan de producten?

“Wij verwerken vooral vitamines in onze producten en dit in hoge concentraties om de werking ervan te maximaliseren. Vitamine F, opgebouwd uit 2 essentiële vetzuren, zorgt voor een diepgaande hydratie waardoor de ruwe huid opknapt. Allantoïne en kaneelzuur helpen de barrièrefunctie van de opperhuid te herstellen. Vitamine A en E vormen samen een superduo: door de stimulatie van collageen verbeteren ze de elasticiteit. Verder ook vitamine B, één van de bouwstenen van de huid, en salicylzuur, dat roodheid vermindert. Samen klaren ze inderdaad de klus, want onze huid verdient puur natuur.”

GETUIGENIS

“Chemo maakte mijn huid kwetsbaar”

In december 2016 ontdekte Verena een gezwel in haar borst. Een chemobehandeling werd opgestart en met succes afgerond. Dankzij de producten van Self hield Verena haar huid in optimale conditie.

“Initieel onderzoek bracht niets aan het licht, maar toen de symptomen aanhielden, gaven een echo, mammografie en vooral een punctie vijf maanden later definitief uitsluitsel: inflammatoire borstkanker. Door uitzaaiingen naar de lever had ik amper 50% kans op herstel. Erop of eronder dus. Gelukkig werd het erop. Het hielp dat ik veel over de ziekte gelezen had en dat ik de chemotherapie gaandeweg ging beschouwen als een vriendelijk leger, dat me zou bijstaan in de strijd tegen de kankercellen. Ook de liefde voor m’n zoon, partner en familie hielden me overeind.”

Kwetsbare huid

“Door de therapie wordt de huid kwetsbaar. Zelf had ik vooral last van kloven in mijn hielen, tot bloedens toe. Op zoek naar een oplossing zag ik op Instagram toevallig de producten van Self. Ik had al veel uitgeprobeerd, maar deze bodybutter stak er met kop en schouders bovenuit. Niet alleen hielp ze mijn huid diepgaand te hydrateren, voor mij persoonlijk voelde het heel fijn dat er 100% natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Tijdens een chemobehandeling wil je natuurlijk niet nog extra chemicaliën op je huid smeren.”

Next article