Skip to main content
Home » Immunologie » Trapliften kunnen perfect coronaproof geïnstalleerd worden
Immunologie

Trapliften kunnen perfect coronaproof geïnstalleerd worden

Een traplift kan een oplossing zijn voor mensen die minder mobiel zijn door ouderdom of ziekte. Persoonlijk advies en een goede service zijn daarbij belangrijk, ook in deze tijden. Daarom nemen bedrijven voldoende voorzorgs- en hygiënemaatregelen om hun diensten coronaproof aan te bieden.

Tekst: Sandra Gasten

Een traplift heeft alleen maar voordelen. Mensen die minder mobiel zijn door ouderdom of ziekte, kunnen daardoor immers langer thuis blijven wonen. De slaapkamer en badkamer blijven goed toegankelijk en je hoeft geen gevaarlijke bewegingen uit te voeren om je vader of moeder naar de bovenverdiepingen te brengen.

Een traplift is ook in vele gevallen een handig middel om het thuiscomfort te verhogen. Er zijn verschillende soorten: van liften voor een rechte trap tot liften voor een trap met bochten. De vertegenwoordiger bekijkt samen met de klant wat de beste oplossing is voor elke trap. Soms zijn er kleine aanpassingen nodig aan de trapleuning of een deur vlakbij de trap, maar een traplift kan in bijna elke woning worden geplaatst.

Voorzorgs- en hygiënemaatregelen

Een lift wordt vaak geplaatst bij kwetsbare of oudere klanten. Die doelgroep loopt in deze periode een verhoogd risico om met het coronavirus besmet te raken. Daarom doen bedrijven er alles aan om hun diensten op een veilige manier aan te bieden. Om het nodige advies, de opmeting, installatie én onderhoud te kunnen blijven garanderen, nemen zij daarom de nodige voorzorgs- en hygiënemaatregelen.

Bij de installatie van een traplift worden alle maatregelen negeleefd om het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

Elke trap is uniek en vraagt maatwerk. Grondige informatie en een degelijke opmeting zijn essentieel en bovendien gratis. Na een telefonisch contact komt er een vertegenwoordiger ter plaatse om advies te leveren. Om het welzijn van de klant en dat van de medewerkers te waarborgen, blijven de adviseurs en opmeters op minimum 1,5 meter afstand, schudden ze geen handen, dragen ze de hele tijd een mondmasker en ontsmetten zij hun handen en materiaal met een desinfectiemiddel voor en na elk bezoek.

Jaarlijks onderhoud

Wanneer iemand een traplift aankoopt, houdt ook de monteur zich aan dat protocol. Terwijl de klant in een andere ruimte wacht, gaat hij op deze voorzichtige manier te werk. De (buiten)deuren blijven zo veel mogelijk open om verluchting te voorzien. De medewerkers dragen tijdens de hele installatie een mondmasker, ontsmetten hun handen en alle materiaal voor de installatie én ontsmetten de trap na de installatie. Zo kan de klant hem onmiddellijk gebruiken. De instructies om de lift te gebruiken, krijgt de klant ter plaatse, opnieuw met de nodige sociale afstand.

Heel wat bedrijven bieden een onderhoud na aankoop aan. Zelfs als er geen problemen met de traplift zijn, is zo’n controle een waarborg voor een jarenlang zorgeloos gebruik. Dit nazicht komt de kwaliteit en levensduur van de traplift immers ten goede. Net zoals bij een nieuwe installatie zetten de technici alles op alles voor een veilige dienstverlening. De veiligheid van de klanten primeert ook bij zo’n onderhoud.

Next article