Skip to main content
Home » Hart en Bloed » Gezond eten: dat kan ook snel en gemakkelijk
Hart & Bloed

Gezond eten: dat kan ook snel en gemakkelijk

Met dank aan
Debora Adelaere startte zes jaar geleden met Health in a Box: gezonde, koolhydraatarme en suikervrije maaltijdboxen.
Met dank aan
Debora Adelaere startte zes jaar geleden met Health in a Box: gezonde, koolhydraatarme en suikervrije maaltijdboxen.

Iedereen weet dat gezonde voeding cruciaal is voor een goede gezondheid. Maar hoe zet je elke dag opnieuw zo’n evenwichtige maaltijd op tafel? Grijp je te vaak naar snelle, maar ongezonde opties? Met gezonde, koolhydraatarme en suikervrije maaltijdboxen maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker.

We eten met z’n allen te veel koolhydraten. ’s Morgens pistolets, ’s middags boterhammen en ’s avonds pasta of aardappelen: dat zijn de klassieke Belgische eetgewoonten. Koolhydraten worden vaak onze ‘brandstof’ genoemd, maar de meeste mensen bewegen niet veel op een doordeweekse dag. Zo kunnen ze al die koolhydraten niet verbranden. Debora Adelaere weet er alles van. Ze koos voor een koolhydraatarm eetpatroon en merkte dat ze gewicht verloor en zich ook veel beter voelde. “Ik vond het systeem van maaltijdboxen erg handig en ging dus op zoek naar een koolhydraatarm aanbod, maar dat was nergens te vinden. Zo ben ik uiteindelijk zes jaar geleden zelf gestart met ‘Health in a Box’.”

Geen verborgen suikers

De gezonde Health in a Box-maaltijdboxen, met pure ingrediënten van lokale leveranciers, zijn niet alleen koolhydraatarm, maar ook volledig suikervrij. Daardoor kunnen zelfs diabetici ze met een gerust hart gebruiken. Maar eigenlijk is het voor iedereen goed om suiker te vermijden. “De voedingsindustrie stopt overal suiker in, veel meer dan we beseffen”, stelt Adelaere. “We kijken nu eenmaal niet systematisch naar de ingrediënten op het etiket wanneer we boodschappen doen. In onze maaltijdbox zitten geen verborgen suikers die je bloedsuikerspiegel doen pieken.”

We werken enkel met pure ingrediënten van lokale leveranciers. Deze zijn niet alleen koolhydraatarm, maar ook volledig suikervrij.

Vegetarische opties

Ook voor vegetariërs is koolhydraatarm en suikervrij eten belangrijk. In heel wat vleesvervangers zitten namelijk verborgen suikers. Daarom bieden we met Health in a Box ook vegetarische maaltijden aan. Bij elke box – vegetarisch of niet – zorgen we ervoor dat je nooit het gevoel hebt dat je iets mist. We houden de maaltijden boeiend door te spelen met kleuren, texturen en smaken. Voor de gezinsleden die een andere eetstijl hebben, kan je je box aanvullen met extra’s zoals vlees.”

Voor altijd betere eetgewoonten

Sowieso moeten gezonde maaltijden ook lekker zijn, en dat is voor Health in a Box in ieder geval een must. “Je valt wel af van deze manier van eten, maar het is niet bedoeld als een tijdelijk dieet”, bevestigt Adelaere. “Het idee is dat mensen blijvend overschakelen naar deze gezondere eetgewoonten, en dat kan alleen als het eten hen ook smaakt. Voor extra motivatie kunnen mensen zich inschrijven voor een wekelijkse mailing met gezond voedingsadvies.”

Next article