Skip to main content
Home » Mind & Body » Goed horen is je goed voelen
Mind & Body

Goed horen is je goed voelen

In samenwerking met
In samenwerking met

Gehoorgezondheid gaat over zoveel meer dan enkel de oren. Het kan een invloed hebben op uw sociaal – emotioneel, cognitief en fysiek welzijn. Er is steeds meer bewijs dat deze drie dimensies niet alleen met elkaar verbonden zijn, maar dat hoorrevalidatie voordelen kan bieden voor uw algemene welzijn.1 Daarom kan prioriteit geven aan uw gehoorgezondheid invloed hebben op uw levenskwaliteit en de verbinding met de wereld rondom u.

De oren en de hersenen werken continu samen. Goed horen ondersteunt de gezondheid van uw hersenen en is een belangrijke factor bij gezond ouder worden. Als u de laatste tijd heeft gemerkt dat drukke situaties uw hersenen uitputten, kan het zijn dat uw gehoor de oorzaak is. Het is niet altijd overduidelijk wanneer u een gehoorverlies hebt. Het kan zich in verloop van tijd ontwikkelen en wordt in de vroege stadia vaak gemist. Uw oren vangen het geluid op, maar het zijn uw hersenen die deze geluiden interpreteren. Wanneer u zorgt dat uw hersenen geluid van een betere kwaliteit binnenkrijgen, kan dit uw spraakverstaan verbeteren.

Bij Phonak weten we dat horen in verschillende situaties een uitdaging kan zijn. Gesprekken vormen de kern van het leven. Er volledig aan kunnen deelnemen is als het licht in de duisternis. Dat is waar Phonak Lumity hoortoestellen echt schitteren: Lumity is ontworpen om spraakverstaan prioriteit te geven met de unieke Phonak SmartSpeech™ Technologie, zelfs in die moeilijke luistersituaties. Ook in de onlinewereld en tijdens telefoongesprekken kan Phonak Lumity ondersteuning bieden. De hoortoestellen kunnen gekoppeld worden via Bluetooth® met onder andere een GSM, tablet of computer zodat het geluid rechtstreeks in de hoortoestellen te horen is. De Phonak Lumity hoortoestellen zijn beschikbaar in verschillende modellen.

1. Vercammen, C., Ferguson, M., Kramer, S.E., et al. (2020). Goed horen is je goed voelen. Hearing Review, 27(3), 18-22.

Next article