Skip to main content
Home » Zorg & Gezondheid » Ontdek de troeven van de zorg op Dag v/d Zorg
Zorg & Gezondheid

Ontdek de troeven van de zorg op Dag v/d Zorg

Dag van de Zorg vzw zet elk jaar de zorg- en welzijnssector een week lang positief in de kijker tijdens de Week van de Zorg. Nu al voor de dertiende keer op rij. Met sensibiliserende acties, campagnes én de grootschalige opendeur Dag van de Zorg met als doel mensen te informeren en te verbinden.

Geert Van Hijfte

Voorzitter Dag van de Zorg vzw

Meer dan 720.000 werkenden in België zijn actief in de zorg- en welzijnssector. Dat is veertien procent van de werkende bevolking! Wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen?

Op zondag 17 maart kan jij dit ontdekken want dan gooien tweehonderd organisaties op de Dag van de Zorg hun deuren open voor dé feestdag van deze prachtige sector. Een unieke gelegenheid dus om te ontdekken hoe de zorg evolueert en zich aanpast aan de steeds veranderende behoeften van onze samenleving.

Onder de noemer ‘Troeven van de Zorg’ – het centrale thema van 2024 – brengen we de sector dichter bij de mensen en vertellen we het verhaal van zorg als een innovatieve, slimme, ambitieuze, preventieve, inclusieve, geïntegreerde, warme en duurzame sector.

Het aanbod is zeer divers. Van geavanceerde medische technologieën tot baanbrekend onderzoek, van holistische benaderingen van zorg en welzijn tot inclusieve zorgpraktijken voor iedereen. De deelnemende organisaties bieden een breed scala aan activiteiten, presentaties en rondleidingen aan om elke bezoeker een diepgaand inzicht te geven in de troeven van deze interessante sector.

Iedereen welkom!

Of je nu een professionele zorgverlener bent, een student die een carrière in de zorg overweegt, of gewoon geïnteresseerd bent in de toekomst van de sector, er is voor elk wat wils tijdens de boeiende en interactieve opendeurdag. Leer de sector op een andere manier kennen en ga langs bij een organisatie in je buurt. Overal in Vlaanderen en Brussel, grote en kleine voorzieningen en een breed en divers aanbod: algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderopvang, voorzieningen voor mensen met een beperking, thuiszorg, bijzondere jeugdzorg …

Het volledige programma en informatie over welke organisatie waar meedoet, vind je terug op www.dagvandezorg.be.

Tot zondag 17 maart 2024. Tot Dag van de Zorg.

Next article