Home » Mijn Longen » Werken zonder bouwstof dankzij de juiste stofzuiger
Mijn Longen

Werken zonder bouwstof dankzij de juiste stofzuiger

In samenwerking met
In samenwerking met

Bouwstof kan een grote impact hebben op de gezondheid van professionals. Daarom is het belangrijk voor hen om te werken met een stofzuiger die de juiste ondersteuning biedt op maat van hun activiteit.

Sandy Van Der Vreken

Marketing Manager bij Festool Belgium

Marktleider in bouwstofzuigers

Sandy: “Festool is samen met o.a. Sawstop, exoIQ en Cleantec deel van de groep Tooltechnic Systems (TTS). Als producent maken we tools voor én samen met professionals. We hebben daarbij bijzonder veel oog voor het comfort, de gezondheid, de ergonomie en de veiligheid van de gebruikers. Zo hebben we een tafelzaag in ons gamma die onmiddellijk stopt bij huidcontact en zelfs een exoskelet om professionals te ondersteunen bij hun werkzaamheden.”

“Maar we zijn vooral ook marktleider in België met onze verschillende groottes en stofklassen (L, M en H) van bouwstofzuigers. Hierdoor kunnen we iedere klant helpen om de juiste stofzuiger te vinden voor zijn toepassing en om gezond te werken. We maken onze stofzuigers zelf via ons zusterbedrijf Cleantec, waardoor we kort op de bal kunnen spelen bij nieuwe behoeften en evoluties.”

Voor iedere toepassing het juiste model

“Onze toestellen zijn beschikbaar met of zonder automatische filterreiniging. Onze M-klasse stofzuigers geven een melding wanneer de zuigkracht is afgenomen door bv. een obstructie of een volle stofzak. Onze L-klasse zijn exact dezelfde modellen, maar dan zonder deze melding. Hierdoor behaalden deze de hoogste score voor de Prestatietoets van het Nederlandse TNO op het gebied van stofvrij werken, terwijl deze klasse normaal eerder gericht is op eenvoudig gebruik”, legt Sandy uit.

“Ook accustofzuigers maken deel uit van ons gamma. Deze hebben evenveel zuigkracht als een toestel met een snoer. Dankzij een Bluetooth® verbinding tussen de batterij van de machine en de accustofzuiger zal deze automatisch in werking treden, net zoals dat kan bij een snoerstofzuiger. Maar je kan de stofzuigers ook activeren met een afstandsbediening.”

Next article