Skip to main content
Home » Chronisch Ziek » ‘World PI Week’ brengt zeldzame aandoening PID onder de aandacht
Chronisch Ziek

‘World PI Week’ brengt zeldzame aandoening PID onder de aandacht

World PI Week
World PI Week

Beste lezer

Op deze pagina had een artikel moeten staan over primaire immuundeficiënties (PID) in het kader van de World PI Week. PID is een zeldzame aangeboren aandoening van het immuunsysteem die bij 1-10/100.000* mensen voorkomt.

Door de COVID-19 pandemie konden de geplande interviews voor dit artikel niet plaatsvinden, maar dat laat niet weg dat wij u toch willen informeren. Want op 22 april 2020 ging de World PI Week van start, een internationaal initiatief dat jaarlijks de aandoening PID onder de aandacht wil brengen. De World PI Week organiseert dit jaar een speciale editie die niet één week, maar 10 weken duurt (tot 1 juli 2020), ter ere van het tienjarig bestaan van de beweging, maar ook omwille van de huidige COVID-19 pandemie.

Een PID kan een verzwakt immuunsysteem als gevolg hebben en dit gaat gepaard met een verhoogde vatbaarheid voor infecties. De manier waarop we de afgelopen weken hebben geleefd, is de dagelijkse realiteit voor sommige mensen met een primaire immuundeficiëntie, ongeacht COVID-19. Altijd handen wassen, handen geven vermijden, afstand houden waar mogelijk…

Als sponsor van de World PI Week, zet ook CSL Behring (wereldwijde leider in biotechnologie met een focus op zeldzame en ernstige ziekten) zich zowel nationaal als internationaal in in de strijd tegen COVID-19. Door COVID-19 krijgt de World PI Week niet de verhoopte aandacht, maar via deze weg willen we toch dit initiatief in de kijker zetten en vooral onze bedanking richten naar alle helden die zich op welke manier dan ook inzetten voor PID. Niet alleen tijdens deze moeilijke COVID-19 periode, maar elke dag opnieuw.

Bedankt vanwege het hele CSL Behring Benelux team!

danku_CSL

*Boyarchuk O, Volokha A, Hariyan T, Kinash M, Volyanska L, Birchenko I, Habor H, Korda M. The impact of combining educational program with the improving of infrastructure to diagnose on early detection of primary immunodeficiencies in children. Immunologic Research 2019, 67:390-397


V.U.P. Reygaert; Bedrijvenlaan 11, B-2800 Mechelen
BEL-CRP-0084 05/2020
Next article